Hoe we werken

Onze werkwijze

Tijd om écht in beweging te komen? Met sport of andere activiteiten? Met andere woorden: door te doen?  

Dan stel ik voor om met elkaar kennis te maken. De cliënt mag bepalen waar. Thuis, in de vertrouwde omgeving, of ergens anders op een favoriete locatie. Bij mij thuis (in Katwijk) is ook prima.

Na die kennismaking maak ik zo snel mogelijk een plan van aanpak. In samenspraak met de cliënt. Want zolang die iets niet wil, gebeurt er ook niets. Samen kiezen we een sport of activiteit en stellen hierbij een of meerdere doelen vast. Denk hierbij aan: leren samenwerken, opbouwen van zelfvertrouwen, algemene ontwikkeling of het leren uiten van emoties. De cliënt leert zijn of haar emoties te reguleren en samen te werken. Die ontwikkeling kan, samen met het toenemende zelfvertrouwen, een positieve uitwerking hebben in het gezinsleven, op school, bij het werk en in de omgeving van cliënt.

Welke leuke activiteiten we ook ondernemen – van samen naar een museum, Nederlands bouwwerken bezoeken en uitwaaien op het strand of in de duinen tot sporten in de fitnesszaal, hardlopen of bootcampen – ze hebben altijd een concreet doel!

Silhouet Individueel

Uniek in de zorg

In dat plan van aanpak kan ik u meestal binnen twee werkweken inzage geven. Alles wat ik daarin opschrijf, ligt vast in een speciaal programma binnen een beveiligde omgeving. En alles wat ik over de cliënt opschrijf, mogen de ouders en/of andere gezaghebbenden inzien. Daar krijgt u een speciale, beveiligde link voor. Ik geef u dus complete openheid in wat ik opschrijf, wat in de zorg vrij uniek is. U kunt in die beveiligde omgeving ook op mijn bevindingen reageren, zodat we contact met elkaar hebben. Uiteindelijk kent niemand uw kind beter dan u!

Doen leidt tot praten

De normale gang van zaken is een overeenkomst gedurende een jaar. Maar alles is bespreekbaar. Zodra we het eens zijn over de aanpak, begint het opbouwen van de band met de cliënt, via dit aanbod. En de ervaring leert dat het doen vaak leidt tot praten, als dat natuurlijk mogelijk is. Dat hoeft niet per se het doel te zijn; ik begeleid cliënten op alle niveaus.

Uitgangspunt is dat we om de zes weken bij elkaar komen om de voortgang te bespreken. Bij voorkeur ook met andere nauw verbonden zorgverleners, maar sowieso met u. Als wij elkaar maar kunnen spreken.

Cliënt aanmelden of
eerst meer informatie?

Neem contact met ons op